Kako produžiti životni vijek umjetnoj travi?

Izdržljivost umjetne trave zavisi od kojih je materijala izrađena. Trava u našoj ponudi je izrađena od visokokvalitetnih materijala i samim time životni vijek je duži. Naravno, vijek vašeg travnjaka ovisi o više čimbenika uključujući korištenje, kvalitetu proizvoda i održavanje. Možete očekivati ​​da će većina umjetne trave koja se redovito koristi trajati najmanje 10 godina, a trava s ležernijom upotrebom, poput one u stražnjem vrtu, traje i do 20 godina.
Ona ne zahtijeva ni približno toliko održavanja kao prirodni travnjak, ali je ipak potrebno paziti kako bi se osigurao dug život trave.

Primarno održavanje umjetne trave koje biste trebali imati na umu je uklanjanje bilo kakvog otpada kućnih ljubimaca, organskih proizvoda i općenito stranih predmeta. Iako većina predmeta ne bi trebala uzrokovati veliku štetu na umjetnom travnjaku i može se očistiti jednom mjesečno, otpad od kućnih ljubimaca i druge kemikalije treba odmah očistiti. Ako su ostavljene, mogu uzrokovati promjenu boje ili oštećenja. Također, redovito uklanjajte lišće pomoću benzinskog puhala za lišće, krute četke ili plastičnih grabulja, a kako biste ograničili broj lišća koje pada na travnjak, redovito šišajte živice i stabla.

Također ne preporučuje se korištenje soli za otapanje leda i snijega. Tanak snježni pokrivač je u redu za hodanje ili igru, ali pazite da se ne nakupi previše jer se snijeg može pretvoriti u led i potencijalno razbiti vlakna vaše umjetne trave.

Pokušajte ukoniti što više snijega i to isključivo palstičnim čistačima, najbolje plastičnom lopatom. Izbjegavajte korištenje metala jer bi to moglo oštetiti travu. Pripazite kad se led otapa jer onda trava može postati jako skliska te bi se uslijed toga kapacitet odvoda travnjaka mogao značajno pogoršati. U slučaju da se to dogodi, preporučuje se da uklonite sloj ručno kako biste izbjegli oštećenje. Vaša trava može biti spljoštena nakon što je snijeg pao, ali će se vratiti, a vi joj uvijek možete pomoći uz čvrstu dvorišnu četku.

Konveks logo

U POTRAZI STE ZA

UMJETNOM TRAVOM, STROJEVIMA I ALATIMA ZA ODRŽAVANJE
POSTAVLJANJEM I ODRŽAVANJEM UMJETNE TRAVE