Konveks blog

Moderne podne obloge oko bazena

Dizajniranje područja oko bazena i odabira podne obloge ovisi o našem osobnom stilu ali i o aktualnim trendovima. Dizajn okućnice moderne kuće uključuje čiste linije, sive tonove i upotrebu raznih materijala kao što su beton, drvo, kamen, štukature, umjetna trava.
Okućnice modernih kuća koje kombiniraju najnovije materijale u kombinaciji s ugođajem seoske kuće danas su jako popularne. Tako dizajnirane okućnice ugodne su za boravak jer se moderni materijali ublažavaju upotrebom tradicionalnih detalja.
Moderan dizajn prostora oko bazena nije jedini način da krajolik bude poseban. Važno je posvetiti dovoljno vremena odabiru podne obloge i dizajnu okolnog prostora oko bazena jer njegovo uređenje ovisi o tome kakav će dojam ostavljati dvorište. Kod planiranja eksterijera važno je uspostaviti dobru komunikaciju s interijerom.

prostor oko bazena*Kombinacija opločene terase, mediteranskog bilja i umjetne trave – Kaštel Gomilica Photo by Villa Tajla

Prostor koji će svakome zapeti za oko
Dizajniranje i planiranje podne obloge oko bazena i uređenja okoliša jedan je od načina da prenesete svoj osobni stil na vašu okućnicu, a pri tome možete pratiti aktualne trendove.
Ukoliko odaberete čisti dizajn, modernih linija i materijala, svevremenskih boja s posebnih istaknutim centralnim detaljem u vrtu, dobit ćete prostor koji će svakim boravkom donijeti posebnu radost i užitak.
Stručnjaci za uređenja okoliša često napominju kako je važno pratiti trendove ali istovremeno paziti da je osnova dizajna bezvremenska tako da i za 20 godina ne izgleda zastario te da doprinosi vrijednosti cijele kuće.

Spoj dizajna interijera i eksterijera umjetna trava kamen*Unutarnji prostor vile spojen s prekrasnom vanjskom kuhinjom koja je dodatak prostoru oko bazena. Umjetna trava dodaje krasan luksuzan izgled koji svaki eksterijer zaslužuje. Photo by Villa Tajla

Spoj dizajna interijera i eksterijera
Uredite terasu tako da se nadovezuje na unutrašnjost kuće te da je lijepa veza s područjem na kojem se nalazi bazen. To možete postići odabirom sličnih materijala koje koristite u kući ili prostor možete povezati koristeći iste boje. Na primjer isti dezen pločica možete imati u dnevnom boravku te na terasi. Jedino pripazite da vani postavite hrapave pločice koje će spriječiti klizanje.

pločice koje će spriječiti klizanje

Postavom deckinga možete odrediti neko specifično područje, kao što je prostor za sjedenje i provođenje ugodnih trenutaka s društvom. Ubacite u prostor kvalitetan i elegantan namještaj koji podsjeća na dnevni boravak, dodajte suncobrane i dodatne detalje koji će biti predmet razgovora.
Kreativnom upotrebnom materijala prilikom uređenja prostora oko bazena želi se dodati prostoru karakter. Trikovi koje možete iskoristiti u svom prostoru su dodavanje dinamike prostoru postavljanjem dvorišta u više „katova“. Možete izraditi povišenu terasu pored bazena ili ugraditi zidanu klupu koja vas prilikom sjedenja stavlja u razini očiju s vodom.

Odabi materijala je bitan umjetna trava *Photo by Konveks umjetna trava

Odabir materijala je bitan
Odabir stila uređenja jednako je važan kao i odabir materijala koji ćete koristiti i to zbog izgleda, održavanja i same udobnosti.
Materija koji zadovoljava sve kriterije je umjetna trava. Često se koristi oko bazena kako bi se ublažio tvrdi izgled krajolika. Izgleda kao pravi travnjak ali ne zahtjeva održavanje. Osim što je praktički bez održavanja, samo ga pometete i ispušete, on traje dugo – i do 10 godina.
Može se koristiti za kreiranje zanimljivog dizajna.
Popularan odabir su i keramičke pločice koje imitiraju drvo. Također su zanimljive i pločice koje mogu imitirati kamen ili vapnenac.
Drveni podovi dostupni su u različitim varijantama i također su jako popularni te se njime postiže prirodni element u vanjskom prostoru.
Trendovi nalažu kombinaciju raznih materijala, tako da su drvo, kamen, umjetna trava savršeni materijali za postizanje uravnoteženog eksterijera.

Moderne podne obloge oko bazena 1*Photo by Konveks umjetna trava
Bez obzira na koju kombinaciju materijala se odlučite, važno je da prostor oko bazena bude u potpunosti sređen. Do zadnjeg detalja, jer tek će vam se tada isplati sav trud i novac.

Umjetna trava Konveks

U POTRAZI STE ZA

UMJETNOM TRAVOM, STROJEVIMA I ALATIMA ZA ODRŽAVANJE
POSTAVLJANJEM I ODRŽAVANJEM UMJETNE TRAVE

Naša umjetna trava ne sadrži olovo ni kadmij, otporna je na vatru te je pogodna za kućne ljubimce. Zatražite uzorak i uvjerite se da je zaista kao prava! Iza tvrtke Konveks stoji osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru što garantira, uz odabir najkvalitetnijeg dostupnog proizvoda, i uslugu postave sukladno svim pravilima struke.