Konveks blog

Šteti li umjetna trava korijenu drveća?

Šteti li umjetna trava korijenu drveća?

Najbolji način za postizanje savršenog i njegovanog travnjaka bez održavanja je postavljanje umjetne trave. Tako možete dobiti bujne zelene travnjake bez obzira na klimu u kojoj živite i travu točno one visine koju želite, a koju nikada ne treba kositi. Međutim, kao i sve, umjetna trava ima svoje prednosti i nedostatke. Posebno se treba paziti na postavljanje umjetne trave u blizini drveća.
Ljudi često razmišljaju o korištenju umjetne trave oko drveća jer tamo teško raste prava trava. Guste krošnje drveća mogu učiniti područje previše sjenovitim da bi trava mogla rasti. Tako korijenje drveća može zahvatiti svu vodu i hranjive tvari oko sebe.


steti li umjetna trava korijenu drveca

Druga prednost umjetne trave je sav novac koji se uštedi zato što ne morate odmah zalijevati, gnojiti ili tretirati travnjak od štetočina, korova i bolesti. Kemijski herbicidi i pesticidi koje koristimo na našim travnjacima mogu biti štetni za drveće, ukrasno bilje i korisne kukce. Košnja i uništavanje korova također mogu oštetiti stabla i korijenje, ostavljajući im otvorene rane koje mogu pustiti štetočine i bolesti unutra.
Međutim, korijenje drveća treba vodu i kisik da bi preživjelo. Naravno, ta činjenica postavlja pitanje: šteti li umjetna trava korijenu drveća? Odgovor doista ovisi o umjetnoj travi.
Kvalitetna umjetna trava bit će propusna tako da voda i kisiku mogu proći kroz nju. Umjetna trava koja nije propusna može onemogućiti korijenju drveća da dobije vodu i kisik koji su im potrebni za preživljavanje. Nepropusna umjetna trava će ubiti i sterilizirati tlo i sve što u njemu živi. Kvalitetna umjetna trava također će više izgledati kao prirodna trava, pa je vrijedna dodatnih troškova. Ali, čak i propusna umjetna trava može imati svoje nedostatke oko korijena drveća. Umjetna trava privlači toplinu koja može biti prilično štetna za korijenje i organizme u tlu koji nisu navikli na vruće uvjete. Na jugu i jugozapadu mnoga stabla su navikla na vruće i sušne uvjete pa im to im neće naštetiti. Međutim, sjeverna stabla koja su navikla na hladnije tlo to možda neće moći preživjeti.

Umjetna trava Konveks

U POTRAZI STE ZA

UMJETNOM TRAVOM, STROJEVIMA I ALATIMA ZA ODRŽAVANJE
POSTAVLJANJEM I ODRŽAVANJEM UMJETNE TRAVE

U našoj umjetnoj travi ne nalazi se olovo ni kadmij, otporna je na vatru te je pogodna za kućne ljubimce. Zatražite uzorak i uvjerite se da je zaista kao prava! Iza tvrtke Konveks stoji osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru što garantira, uz odabir najkvalitetnijeg dostupnog proizvoda, i uslugu postave sukladno svim pravilima struke.