Konveks blog

Što trebate znati o umjetnoj travi i pravoj travi

Dakle, napokon ste to učinili. Odlučili ste poboljšati svoj travnjak kako bi izgledao privlačnije. Imate sliku u glavi. Imate nešto što želite pretvoriti u stvarnost. Preostaje još samo jedno - hoćete li koristiti živu prirodnu travu ili umjetnu  travu?

Trava igra veliku ulogu u uređenju krajolika. Prema veličini i utjecaju, vaš travnjak je prva stvar koju će promatrači primijetiti, puno prije nego što primijete bilo koji drugi vrtni dekor. Donošenje odluke ovisi o puno stvari, stvarima koje su vam najvažnije.

Pa kako donijeti odluku?

Sve započinje istraživanjem. Što više naučite o specifičnostima svojih izbora, to prije možete odabrati. U ovom postu pomoći ćemo vam da odlučite pokazujući snage i slabosti i žive prirodne i lažne trave.

NAVODNJAVANJE

Prava trava zahtijeva redovito zalijevanje. Ovisno o mjestu, možda će vam trebati i zalijevanje ujutro i navečer. Umjetna trava, s druge strane, zahtijeva povremeno zalijevanje. Točnije, umjetnu travu morate zalijevati jedino kad je želite očistiti. Čišćenje oštrica nekoliko sekundi dovoljno je da se riješite prljavštine.navodnjavanje trave

SIGURNOST

S umjetnom travom nikada ne morate koristiti štetne kemikalije. Zbog toga je savršeno sigurno za vas i za svako dijete da se igraju. To je također razlog zašto sve više javnih igrališta počinje koristiti lažnu travu. Pravi travnjak također je sigurna opcija ukoliko nije izložen nikakvoj opasnosti po zdravlje ili toksinima.

KOŠNJA

Istina, nema ništa poput mirisa svježe pokošenog travnjaka ujutro. To je neporeciva prednost koju prirodna trava ima u odnosu na umjetnu. Ali u suprotnom, nažalost, prema švedskom istraživanju, sat vremena rada kosilice u zrak ispušta gotovo jednaku količinu onečišćenja kao putovanje automobilom od 100 kilometarakošnja trave

ODRŽAVANJE
I prirodni i umjetni travnjak trebaju redovito održavanje. Glavna je razlika u tome koliko često to trebate učiniti. Prirodna trava zahtijeva ogromnu količinu vode da se riješi prašine ili blata ili drugih otpadaka koji se lijepe za lišće.održavanje travnjaka

UTJECAJ NA OKOLIŠ

Važan je utjecaj umjetne trave ili prirodnih travnatih polja na okoliš. Napokon, okoliš je bitan za našu kvalitetu života. Obje vrste trave mogu na svoj način naštetiti i pomoći.

Umjetna je sjajna zbog količine vode koju štedi. Voda je jedan od najosnovnijih prirodnih resursa koje imamo. Ušteda što više od toga je vitalna. Minusi umjetne trave su stvaranje onečišćenja proizvodnjom i činjenica da nije uvijek biorazgradiva.

Prirodna trava koristi našem okolišu jer je živo biće. Prava trava doprinosi ekosustavu opskrbom kisikom, filtriranjem onečišćenja i apsorpcijom topline. Uz ove prednosti, prirodna trava ima i neke nedostatke. Prava se trava često prska pesticidima koji se kreću s otpadnim vodama i prljavim vodenim sustavima.utjecaj na okoliš

KOJU VRSTU TRAVNJAKA ODABRATI?

Podijelili smo brojne blagodati prirodne trave i umjetnog travnjaka kao i različite troškove koji ulaze u svaku od njih. Postoje varijable koje se ne mogu uzeti u obzir jer stanovnici dolaze iz različitih podneblja i mogu koristiti travnjak iz različitih razloga. Iz usporedbe gore, trošak prirodne trave s vremenom postaje skuplja opcija.

PA KOJA JE BOLJA OPCIJA?

Prema podacima, to je umjetna trava. Ali opet, odluka je na vama. Na kraju morate odlučiti koja odgovara vašem načinu života i potrebama.

Još uvijek niste uvjereni?

KONTAKTIRAJTE NAS za više informacija o prednostima umjetne trave nad prirodnom.

Naša umjetna trava ne sadrži olovo ni kadmij, otporna je na vatru te je pogodna za kućne ljubimce. Zatražite uzorak i uvjerite se da je zaista kao prava! Iza tvrtke Konveks stoji osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru što garantira, uz odabir najkvalitetnijeg dostupnog proizvoda, i uslugu postave sukladno svim pravilima struke.