Konveks blog

Umjetna trava i ljetne vrućine

Umjetna trava i ljetne vrućine

Postaje li umjetna trava prevruća ljeti?

To pitanje posebno je bitno u stambenim objektima u kojima djeca i kućni ljubimci provode puno vremena igrajući se u dvorištu. Isto vrijedi i za škole, rekreacijske centre, stadione i druge prostore gdje je postavljena umjetna trava.

Poput većine materijala, umjetna trava apsorbira toplinu i kada je izložena suncu, postaje toplija. Međutim, iako umjetna trava apsorbira toplinu, definitivno se neće zagrijati toliko da bi vas mogla opeći. Ne možete to usporediti s onim što se događa kada su površine izrađene od betona, asfalta, željeza, kamena i drugih materijala, koji se inače nazivaju osjetljivima na toplinu, dugo izložene izravnoj sunčevoj svjetlosti ili bilo kojem drugom izvoru topline. Umjetna trava najbolja je alternativa u usporedbi s drugim materijalima.

Ako osjećate da bi vaša umjetna trava mogla postati prevruća, možete učiniti neke od ovih stvari kako bi ju održali na željenoj temperaturi.

Održavajte prirodnu hladovinu

Ako imate drveće oko travnjaka, možda biste ga htjeli posjeći. Ali, hladovina okolnog drveća na vašem travnjaku pomoći da umjetna trava bude hladnija tijekom ljeta.

Osigurajte umjetnu hladovinu

I u najtoplijim ljetnim danima ljudi se žele opustiti u svom dvorištu iako su temperature malo previsoke. Postavljanjem nadstrešnice osiguravate sebi, ali i vašoj umjetnoj travi zaklon od ljetnih vrućina.

Ohladite umjetnu travu vodom

Sintetička trava se brzo hladi nakon zalijevanja. Ako imate prskalicu, samo je uključite na trenutak i pustite da se vaša umjetna trava natopi u vodi i ohladi.

Zaboravite mitove koje ste možda čuli o umjetnoj travi i vrućini, vaša umjetna trava može i ostat će hladnija, čak i ljeti ako uzmete u obzir gore navedene savjete i obratite pozornost na kvalitetu trave u koju ulažete.

Naša umjetna trava zadržava i do 20% manje topline.

Umjetna trava Konveks

U POTRAZI STE ZA

UMJETNOM TRAVOM, STROJEVIMA I ALATIMA ZA ODRŽAVANJE
POSTAVLJANJEM I ODRŽAVANJEM UMJETNE TRAVE

Naša umjetna trava ne sadrži olovo ni kadmij, otporna je na vatru te je pogodna za kućne ljubimce. Zatražite uzorak i uvjerite se da je zaista kao prava! Iza tvrtke Konveks stoji osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru što garantira, uz odabir najkvalitetnijeg dostupnog proizvoda, i uslugu postave sukladno svim pravilima struke.