Konveks blog

Umjetna trava, ne samo za sport

Naše tržište prepoznaje umjetnu travu kao podlogu za sportske terene. Pretražujući Internet pronaći ćete stranice i poduzeća koja se bave uvozom i postavom umjetne trave za nogometne terene, golf igrališta, teniske terene i ostale sportske terene.

No današnja umjetna trava nije rezervirana samo za stadione. Ulaganjem u istraživanje i razvoj napredovala je i proizvodnja te je rezultat toga,  proizvod koji izgledom i opipom nalikuje na pravu travu. Pojedini proizvođači napredovali su u proizvodnji do te mjere da u ponudi možete pronaći umjetnu travu koja je potpuno bez sjaja.
Pridjev umjetna na žalost ne budi pozitivnu asocijaciju sve dok se ne vidi koji proizvod predstavlja. Umjetna trava koju danas koristimo za uređenje okoliša nevjerojatne je kvalitete, a izgledom doista nalikuje na pravu. S toga nam je ideja u ovom članku napisati nekoliko činjenica i važnih informacija o samoj umjetnoj travi, te na što je potrebno obratiti pozornost prilikom odabira i kupnje.
 
Što je umjetna trava?
Izrađena je od polietilena na strojevima za izradu tepiha, koristeći tafting metodu. Tafting metoda proces je izrade umjetne trave na specijaliziranom šivaćem stroju s više igala.

Vlati se šivaju na podlogu koja je najčešće crne boje, izrađenu od polipropilena. Vlati umjetne trave mogu biti dvobojne ili četverobojne. U našoj ponudi imamo umjetnu travu koja je izrađena od dvobojnih kovrčavih vlati (dvije nijanse smeđe boje), te od dvobojne ravne vlati (također u dvije nijanse zelene boje).
Kvalitetu umjetne trave možete prepoznati po težini podloge i vlati te broju šavova na kvadratni metar. Prema našem iskustvu optimalna težina podloge je 940gr/m², težina vlati 1.180gr/m², te broj šavova 14.700/m². Za instalaciju umjetne trave s pripremom podloge u pravilu su potrebna dva do tri dana.
 
Prednost umjetne trave je što ju nije potrebno održavati. Ne treba ju zalijevati niti kositi, a kvalitetna umjetna trava može izdržati i do 20 godina.
Vlasnici kuća često odabiru umjetnu travu za područja na kojima je teško održavati pravu travu. Odlično se uklapa u prednje dvorište u kombinaciji s parkingom, oko bazena, ispod ljuljačke te za stražnje dvorište. Moguće je instalirati umjetnu travu s drenažnim sustavom predviđenim za vlasnike kućnih ljubimaca.
Svakako je važno napomenuti da proizvođači umjetne trave izdaju certifikat ili garanciju kojom dokazuju da su u proizvodnji posebnu pozornost usmjerili upravo na kućne ljubimce te da je trava „pet friedly“.
Kućni ljubimci će vam biti zahvalni.

Naša umjetna trava ne sadrži olovo ni kadmij, otporna je na vatru te je pogodna za kućne ljubimce. Zatražite uzorak i uvjerite se da je zaista kao prava! Iza tvrtke Konveks stoji osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru što garantira, uz odabir najkvalitetnijeg dostupnog proizvoda, i uslugu postave sukladno svim pravilima struke.