IZRADA PODLOGE ZA POSTAVLJANJE UMJETNE TRAVE

Uz prodaju umjetne trave i strojeva za održavanje, u našoj ponudi je profesionalna izrada podloge od drobljenog kamenog separiranog materijala granulacije 0 – 4 mm.

Umjetnu travu možete postaviti na čvrstu podlogu kao što je asfalt, beton i sl., a možete ju postaviti i na teren na kojem se trenutno nalazi trava ili zemlja.

Ukoliko je na terenu trava ili zemlja, prije same postave umjetne trave potrebno je pripremiti tlo. Pripremu je potrebno izvršiti kako prilikom korištenja travnjaka ne bi došlo do promjena na tlu, poput rupa, neravnina ili izbijanja korova te kako se ne bi na travnjaku zadržavala voda.

Prije izrade podloge potrebno je utvrditi trenutno stanje terena, odnosno provjeriti je li tlo dobro drenirano, kako se ne bi zadržavala voda.

Ukoliko se utvrdi da je tlo vlažno i da često na njemu ostaje voda, tada je potrebno napraviti dublji iskop terena te izraditi deblji drenažni sloj, a za to preporučujemo angažiranje tvrtki specijaliziranih za građevinske iskope.

Standardni tereni ne zahtijevaju takvu vrstu iskopa, već je dovoljno pripremiti završni sloj podloge, do 5 cm debljine.

Izrada podloge za umjetnu travu

Prvi korak je skidanje tankog sloja zemlje i trave.

izrada podloge skidanje sloja trave

Zatim slijedi postavljanje geotekstila.

postavljanje geotekstila za umjetnu travu

Sama podloga izvodi se od pijeska granulacije 0-4 cm. Ukupna debljina podloge izrađuje se do 5 cm. Podloga se mora fino izravnati do visine od -1 cm od gotove okolne površine.

Podloga se naizmjenično polijeva vodom i suši te vibrira i izravnava, dok se ne dobije savršeno ravna površina.

Podloga za umjetnu travu vibriranje 2

Spremna je za postavu trave tek kada je dovoljno čvrsta da se otisci stopala ne vide na njoj prilikom hodanja.

otisci stopala Podloga za umjetnu travu

Podlogu možete pripremiti sami, a možemo ju pripremiti i mi.

Umjetna trava Konveks

U POTRAZI STE ZA

UMJETNOM TRAVOM, STROJEVIMA I ALATIMA ZA ODRŽAVANJE
POSTAVLJANJEM I ODRŽAVANJEM UMJETNE TRAVE

Naša umjetna trava ne sadrži olovo ni kadmij, otporna je na vatru te je pogodna za kućne ljubimce. Zatražite uzorak i uvjerite se da je zaista kao prava! Iza tvrtke Konveks stoji osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru što garantira, uz odabir najkvalitetnijeg dostupnog proizvoda, i uslugu postave sukladno svim pravilima struke.