Uređenje oko bazena
Katel-Gomilica-ureenje-oko-bazena-6konveks
Katel-Gomilica-ureenje-oko-bazena-4konveks
Katel-Gomilica-ureenje-oko-bazena-3konveks
Katel-Gomilica-ureenje-oko-bazena-5konveks
Katel-Gomilica-ureenje-oko-bazena-2konveks
Katel-Gomilica-ureenje-oko-bazena-1konveks
Katel-Gomilica-ureenje-oko-bazena-0konveks

Uređenje bazena

Postignite stil i funkcionalnost s umjetnom travom oko vašeg bazena umjesto dekorativnog kamena ili betona.

Dvije su mogućnosti kako upotrijebiti umjetnu travu oko vašeg bazena. Prva opcija je u potpunosti odustati od kamenih i betonskih materijala te ih zamijeniti umjetnom travom. Bazen okružen samo zelenilom rezultirati će opuštajućim i prirodnim izgledom. Možete se i odlučiti za umetanje kamenog puteljka ili staze koja će se prostirati od ulaska u bazen do najčešće korištenog puta prema na primjer kući ili prostoru za roštilj, odmor ili slično.

Druga varijanta je kombiniranje umjetne trave s tvrdim materijalima: postavljanje kamena ili betona u samo jednom dijelu oko bazena, dok se ostak prekriva mekanom, zelenom umjetnom travom.

Kod ove metode, u kojoj kombiniramo različitite materijate, važno je kako kombinirati položaj tvrde podloge i umjetne trave. Popularno je tvrdi materijal instalirati na mjestima po kojima se najviše hoda, a to je u pravilu na potezu od ulaza u bazen do stražnjeg ulaza u kuću.

Evo nekoliko detalja o umjetnoj travi koje bi mogle pomoći prilikom razmatranja njene instalacije oko bazena.

Prednosti umjetne trave:

  1. niža cijena instalacije umjetne trave u odnosu na tradicionalne čvrste podloge kao što su pločice ili dekorativni kamen;
  2. sigurnija je podloga oko bazena jer je mekana te smanjuje oposnost od ozljeda ukoliko netko padne;
  3. umjetna trava zahtjeva minimalno održavanje - ne treba ju zalijevati, gnojiti niti kositi;
  4. izuzetno je otporna – ovisno o klimatskim uvjetima može izdržati između deset i dvadeset godina
  5. proizvedena je na način da je sama trava porozna te se voda ne zadržava na površini već prolazi kroz šavove i drenažne rupice;
  6. iako se jače zagrijava od prave trave, na suncu postiže nižu temperaturu od kamena, betona ili asfalta;

Važno je napomenuti da europski proizvođači umjetne trave znatna sredstva ulažu u istraživanje i razvoj. Rezultat su visokokvalitetni travnjaci koji izgledom i opipom stvaraju dojam pravih travnjka. Također garantiraju da će trava instalirana i na najsunčanijim područjima 8 godina izgledati nepromijenjena. Što znaći da će boja i gustoća umjetne trave biti jednaka kao prvog dana postavljanja.

Sjetite se da koristeći umjetnu travu oko bazena dajete prostoru boju i poseban ambijent u kojem možete uživati tijekom cijele godine.