Puteljak na umjetnoj travi između drveća

Kombinacija umjetne trave i prirodnog bilja

Brine vas kako će se uklopiti umjetna trava u vaš vrt pun biljaka?
Umjetna trava u kombinaciji s biljkama izvrsno se slaže. U ovom postu dati ćemo vam ideje kako uklopiti postojeća stabla u dvorište s novim umjetnim travnjakom. Otkrit ćemo vam i neka naša rješenja kako smo uklopili stabla i grmove na prijašnjim projektima. Sve je rađeno s posebnom pažnjom kako se biljka ne bi oštetila, a da se umjetna trava lijepo spoji s cijelim dizajnom dvorišta.
Vjerujete, kada postavite novi travnjak u dvorište puno bilja, ljudi neće ni primijetiti da je u dvorištu sintetska trava. Čitajte dalje i uvjerite se.
Kako uklopiti drveće s umjetnom travom?
Umjetna trava neće štetno djelovati na vaše biljke jer njezina poroznost omogućuje biljkama i drveću da lijepo djeluju zajedno, odnosno da nema negativnog utjecaja na biljke.
Moguće je postaviti travu oko postojećeg bilja ali isto tako je moguće i naknadno posaditi biljke. Važno je stručno ju instalirati kako se ne bi oštetilo drvo te kako bi trava lijepo izgledala.

Kod instalacije trave oko drveća imate tri opcije:

  1. Napravite razmak između drva i travnjaka
  2. Postavite travu do samog drveta
  3. Izradite posebnu gredicu kako biste izdvojili drvo

1. Napravite razmak između drva i travnjaka
Travu postavljamo nekoliko centimetara do samoga drva te ju pažljivo obrežemo. Na ovaj način ostavljamo investitoru da sam izabere koji materijal želi staviti oko samog drveta, po vlastitom izboru. Najčešće se odluče za dekorativni kamen, oblutak, šljunak ili sličan materijal.

kuća 1

2. Postavite travu do samog drveta
Pažlivo, bez da oštetite drvo, posadite travu, bez razmaka, skroz do biljke. Na taj način dobije se vizualni osjećaj kako drvo izlazi driretko iz travnjaka. Umjetna trava se ne kosi i zato nemate brige da će te oštetiti drvo kosilicom.Zelena trava oko drveta

3. Izradite posebnu gredicu kako biste izdvojili drvo
Moguće je izraditi oko drveta zasebnu gredicu kako bi se drvo u potpunosti odvojilo od travnjaka. Ovakav način odvajanja drveta vrlo je efektno te zasebna gredica s drvom postaje središnji element vrta. Ovaj odabir je posebno dobar za stara drveća koja imaju velik korijenov sustav koji često dolazi do same površine zemlje.
Stablo u sredini dvorištaKombinirajte umjetnu travu s grmolikim biljkama
Uz drveće u vrt s umjetnom travom možete dodati i ukrasno grmlje. Ukrasno grmlje izvrstan je dodatak vrtu, a ne zahtjeva veliko održavanje. Čest odabir za sadnju ukrasnog bilja je odvojena gredica uz rub vrta. Nerijetko se gredice izrađuju i uz bočnu stranu kuće ili u kombinaciji s ogradom. Popularno je zimzeleno grmlje poput lovor višnje i photinie, a odlično se uklapaju i cvatući grmovi koji daju lijepe boje dvorištu.
Bilje u dvorištu predivno se slaže sa zelenim travnjakom jer daje toplinu okolišu. Imamo nekoliko prijedloga kako spojiti travnjak s grmljem.
Biljke možete posaditi u tegle te ih rasporediti po vrtu.
Možete izraditi izdvojenu gredicu.
Možete saditi direktno u travnjak, kao drveća iz prethodnih primjera.
Koju god kombinaciju izabrali, iz naših primjera možete vidjeti kako divno one izgledaju.
Pogledajte galeriju slika s prekrasnima idejama kako spojiti umjetnu travu s prirodnim biljkama, a sve kako bi se dobio lijep, a prije svega funkcionalan okoliš.

 

Pogledajte nekoliko naših radova

ZAGREB, UREĐENJE DVORIŠTA, UMJETNA TRAVA
OBITELJSKA KUĆA ČIOVO
LUKSUZNA VILLA VIE
OBITELJSKA KUĆA SEGET DONJI
APARTMANI ZA NAJAM KRK
OBITELJSKA KUĆA DUBRAVA
DVORIŠTE OBITELJSKE KUĆE U RIJECI

Konveks logo

U POTRAZI STE ZA

UMJETNOM TRAVOM, STROJEVIMA I ALATIMA ZA ODRŽAVANJE
POSTAVLJANJEM I ODRŽAVANJEM UMJETNE TRAVE