Umjetna trava za sport (update 2023)

Kod nas se umjetna trava uglavnom povezuje sa sportskim terenima, kao podloga za sportske terene. Pretragom interneta uglavnom se nalaze stranice tvrtki koje se uvozom i postavom umjetne trave za teniske terene,  nogometne, golf i ostale sportske terene.

Međutim, danas ona nije rezervirana samo za stadione. Ulaganjem u istraživanje i razvoj napredovala je i proizvodnja te je rezultat toga, proizvod koji izgledom i opipom nalikuje na pravu travu. Proizvođači kao nizozemski GrassInc koji imamo u ponudi, napredovali su u proizvodnji do te mjere da u ponudi možete pronaći umjetnu travu koja je potpuno bez sjaja.

Umjetni sportski travnjaci koji se mogu danas naći na tržištu postali su jako dobra alternativa prirodnim travama. Počeli su se masovno koristi na raznim stadionima i sportskim terenima. Također, pružaju sigurnije iskustvo u sportu. Umjetnom travom poboljšava se i funkcija i izgled objekta zato što je to čvrsta podloga koja će izdržati grubu uporabu, a sigurna je i dostupna za sve. Profesionalci i rekreativni timovi slažu se da sintetička trava pruža siguran i funkcionalan prostor za igru zato što igrališta s umjetnom travom uzrokuju manje trenja ljudskoj koži u usporedbi s prirodnom travom. To uvelike smanjuje posjekotine i opekline uzrokovane trenjem, koje se događaju prilikom igre na terenima sa pravom travom.
Osim toga, ne treba puno održavanja i jeftinija je od prirodne trave. Nije potrebno zalijevanje, nema pesticida i nije potrebno kositi teren.

Papirnati čovječuljci na traviOna je savršena za unutarnje poligone zato omogućuje sigurno uživanje u sportu bez brige o vremenu. Kod različitih sportova, sportaši, zbog različitosti trava u nemogućnosti su iskorisiti sportske terene. Pogotovo tijekom kišne sezone, mnoge momčadi ne mogu igrati na prirodnim travnatim terenima zato što većinom postanu prljavi i blatni već nakon nekoliko sekundi. Također je sigurnije igrati na terenima s umjetnom travom dok pada kiša jer neće doći do promjene u teksturi površine. Tako se sprječava propadanje i zahvaćanje igračevih cipela što otežava kretanje, a i kiša i blato ne prestavljaju problem.
Trenutno se naviše koristi, kao podloga, kod igranja kriketa, golfa, nogometa, ragbija i tenisa. Također, odlično funkcionira uz razne fitness programe i vlasnici fitness centara sve se više odlučuju za svoje objekte. Čistoća, izdržljivost i privlačan izgled čine umjetni travnjak jednim od najboljih izbora.

Konveks logo

U POTRAZI STE ZA

UMJETNOM TRAVOM, STROJEVIMA I ALATIMA ZA ODRŽAVANJE
POSTAVLJANJEM I ODRŽAVANJEM UMJETNE TRAVE