Dječje igralište ispred kuće na umjetnoj travi

Umjetna trava za dječja igrališta, parkiće, okućnice

Djeci želimo osigurati sigurnu igru s puno zabave i bez ozljeda.
Što je djeci zabavnije povećava se vjerojatnost za ozljedu, zato je važno osigurati područje na kojem se djeca igraju i postaviti sigurne sprave i materijale.
Dječje brze nožice su po svuda i ostavljaju trag za sobom. Zato su upravo dječja igrališta najčešće u blatu jer tu snagu koju imaju dječje nožice prava trava jednostavno ne može izdržati.
Tu onda dolazi do najčešćeg problema prezaposlenih roditelja koji žive u stanovima. Djeca iz parka dođu blatnjave odjeće i obuće. Što ne bi bilo tako loše da svi imamo dovoljno vremena da svakodnevno čistimo čizmice i odjeću od blata.
Ali djeca se moraju igrati vani na svježem zraku i moraju istraživati vanjski prostor, ispuniti svoju potrebu da se penju, ljuljaju, klackaju, vrte, kopaju.
Upravo zato se na dječja igrališta sve češće postavlja umjetna trava. Ona je odlična alternativa gumenim podlogama jer dalje daje dojam prekrasnog travnatog parkića ili igrališta, a sigurna je. Dapače, djeca i roditelji obožavaju igru na umjetnoj travi jer je čista, mekana i zabavna.

Dječje igralište na umjetnoj travi kraj mora

Otpornost umjetne trave

Naša umjetna trava izuzetno je otporna i izdržljiva tako da se lako održava i na mjestima na kojim se često koristi. Za vlasnike dječjih igrališta i dvorišta to znači da će mjesto na kojem se djeca igraju biti uredno i čisto, a neće biti potrebno ulagati pretjerano truda za održavanje. Podloga umjetne trave je izrađena na način da propušta vodu tako da se umjetna trava brzo suši nakon kiša te se djeca mogu nesmetano igrati na umjetnoj travi. Također je i UV stabilna što garantira dobru zaštitu od utjecaja sunca, kiše, mraza i zračenja, a to znači da će dječje igralište ili dvorište zadržati prirodan izgled i ugodan osjećaj dugi niz godina. Za naše podneblje gdje su ljeta vruća, a zime hladne, proizvođač daje garanciju do 6 godina, no trava će ista svojstva zadržati i znatno duže, pogotovo uz malo uloženog truda.

Kako privuči djecu na igru na otvorenom

Djeca različite dobi imaju različite potrebe i načine na koje se igraju. Pravi je izazov kreirati igralište na kojem će se dobro zabaviti mala djeca kao i tinejdžeri. Postoje neke aktivnosti koje su pravi hit među djecom različite dobi, kao na primjer: trampolin, okviri i mreže za penjanje, ljuljačke, tobogani, zip line. No djeci je nekad potrebna i dodatna interakcija pa traže i mjesto gdje mogu kopati tako da je pješčanik izvrsna opcija. Dječja igrališta s takvim spravama idealna su da se upotpune s podlogom od umjetne trave.
Zelena umjetna trava može se upotpuniti i s travama u boji koja je djeci jednostavno neodoljiva i zabavna.

Sigurna strana umjetne trave

Sigurnost djece je uvijek i bez kompromisa na prvom mjestu. Zato je najvažnije postaviti dobre temelje, odnosno dobru podlogu za igru. Sama umjetna tava za sebe je odlična sigurnost od udaraca jer dolazi u visini vlati od 2,5 cm pa na više, a naša umjetna trava je izuzetno gusta pa samim time dobro amortizira udarce i ublažava ozljede. Ispod umjetne trave moguće je postaviti i dodatne antistres materijale, no to u pravilu i nije ni potrebno.
Važno je nabaviti kvalitetnu umjetnu travu od provjerenih proizvođača koji posjeduju sve potrebne certifikate koji jamče sigurnost. Provjerite imaju li proizvodi Child friendly i Lead and Cadmium Free oznake jer njima proizvođači jamče sigurnost za djecu.

Zašto umjetna trava u dječjim vrtićima i školama?

Umjetna trava je jednostavna za održavanje, lijepa je na izgled i omogućava djeci boravak vani tijekom cijele godine. Nema zadržavanja vode i lokvica na igralištu, djeca slobodno i sigurno mogu trčati po njoj, igrati se, valjati i jednostavno uživati. Ublažava svaki pad i sprječava nastanak ozljeda.
Djeca ju obožavaju jer je mekana i ugodna na dodir, a investitorima oslobađa vrijeme za neke druge aktivnosti.
Pogledajte neke on naših projekata koje smo izradili upravo za potrebe dječji igrališta, dječjih vrtića i sami procijenite je li postavom umjetne trave prostor bolje iskorišten. A to je ono najvažnije, da su djeca što više vani i sigurna.

Umjetna trava u mom dvorištu?

Apsolutno da, pogotovo ako živite u kući s manjom okućnicom koju želite maksimalno iskoristiti. Možemo osobno potvrditi da je kvaliteta života nakon postave umjetne trave u dvorište neusporediva. Djeca su konstanto vani u igri, dvorište postaje produžetak unutarnjeg prostora jer zahvaljujući umjetnoj travi nema prljavštine i blata. Ispod ljuljačke nema uništenog travnjaka, nema mahovine u sjenovitim dijelovima, nema korova ni raznih štetočina.
Naravno da se dijete zaželi i prljavije igre i da mora istraživati sve prirodne elemente, ali za to i dalje imamo šumu i livadu. Za takvu igru izdvojimo više vremena, ali za svakodnevno boravljenje na zraku, u sigurnom okruženju, apsolutno će vas oduševiti umjetna trava.