Konveks blog

8 mitova o umjetnoj travi

Od preskupog, lažnog do lošeg za okoliš, postoji nekoliko zabluda u vezi s umjetnom travom koje jednostavno nisu istinite - a ovi vas mitovi možda sprječavaju u odabiru umjetne trave za sljedeći projekt. Na ovom blogu razotkrivamo nekoliko najčešćih mitova koji okružuju umjetnu travu, tako da možete biti sigurni da je umjetna trava savršena opcija za vas.

1. Umjetna trava je preskupa

Jedna percepcija umjetne trave je da je preskupa. Međutim, umjetni travnjak može se pokazati dugoročno vrlo isplativim, a može koštati i manje od pravog travnjaka. Kada se pravoj travi dodaju troškovi kosilica, gnojiva, pesticida, crijeva, potrošnje vode, prugera i ponovnog obrađivanja tla potrebnih za održavanje pravog travnjaka, umjetna je trava puno jeftinija od prave trave tijekom cijelog svog životnog vijeka jer ne zahtijeva od navedenog kako bi i dalje izgledao dobro. Dakle, iako je umjetna trava skuplja unaprijed s početnim troškovima ugradnje, ušteda vremena, truda i novca utrošenog na održavanje dugoročno bi vam mogla uštedjeti, dokazujući da umjetni travnjak može biti isplativiji od stvarnog travnjaka.

cijena umjetne trave igralište

 

2. Umjetna trava izgleda lažno

Kada je umjetna trava prvi put stvorena, možda je izgledala lažno i za razliku od prave trave. Međutim, umjetna se trava s vremenom uvelike poboljšala, tako da površine izgledaju i osjećaju se jednako dobro kao stvarna trava. To je zato što Konveks koristi najkvalitetniju umjetnu travu koja daje najrealnije završne proizvode. Zapravo, trava koju ugrađujemo je vrhunska  razvijena je prema tako visokim standardima da izgleda i osjeća se toliko prirodno da mnogi ne mogu razlikovati pravi travnjak od umjetnog.

Umjetna trava izgleda lažno

 

3. Teško ju je održavati

Umjetnu travu nije teško održavati, zapravo je puno lakše održavati je nego pravu travu koja zahtijeva često zalijevanje, prihranjivanje, prihranu i košenje. Da biste održavali umjetnu travu , jednostavno uklonite stelju i ostatke lista puhalicom lišća, krutom četkom ili plastičnim grabljama, a ako se trava zaprlja i zahtijeva čišćenje, obrišite je laganim deterdžentom i krutom četkom. Također možete dva puta godišnje na travnjak nanijeti sredstvo za uklanjanje korova kako biste ga zaštitili od sjemena u zraku.  I, ako je potrebno, uklonite mirise mokraće kućnih ljubimaca i zeznite se s našim specijalnim sredstvima za čišćenje.

Umjetnu travu je teško održavati

 

4. Nije pogodna za pse

Sljedeći je mit o umjetnoj travi da nije pogodna za pse. Ipak, umjetna trava vrlo je ugodna za kućne ljubimce i psi je vole kao i njihovi vlasnici. Psi se vole igrati na umjetnoj travi jednako kao i prirodnoj, ali bez uništavanja vašeg vrta. Umjetnu travu ne mogu iskopati ili pokvariti blatnjave mrlje, tako da više nema kopanja rupa i blatnih šapa u kući svaki put kad pas izađe u vrt. Tako će vaš vrt ostati savršen i izgledati sjajno tijekom cijele godine. Umjetna trava je također netoksična, higijenska i nije obojena urinom, što znači da nikakve žute mrlje ne uništavaju vaš bujni zeleni travnjak. To čini umjetnu travu idealnom za vlasnike pasa i uzgajivačnice.

Umjetna trava nije pogodna za pse

 

5. Štetna je za okoliš

Umjetna trava možda nije toliko loša za okoliš kao što se mislilo. To je zato što umjetnom travnjaku nije potrebna kosilica da bi ga održavao kao prirodni travnjak, a jedno istraživanje Sveučilišta u Stockholmu pokazalo je da kosilica može emitirati jednaku količinu onečišćenja kao i prijeći 100 kilometara u vašem automobilu. Uz to, umjetnu travu nije potrebno zalijevati poput prirodne, što vaš travnjak čini boljim za okoliš jer smanjuje potrošnju vode. Isto tako, umjetnoj travi nisu potrebna gnojiva ili pesticidi kako bi izgledala dobro kao prirodna trava, koja oboje šteti okolišu i divljini. Trava također može reciklirati na kraju svog životnog vijeka, tako da se može prenamijeniti u druge proizvode. To smanjuje odlagališta otpada, čuva resurse, a naše proizvode od umjetne trave čini vrlo održivima.

Umjetna trava štetna je za okoliš

 

6. Koristi se samo za sportske terene

Umjetna trava možda je započela na nogometnim terenima, ali od tada je daleko od toga da se koristi isključivo za sportske podloge. Koristi se na razne načine, od stražnjih vrtova do komercijalnih prostora do igrališta. S širokim rasponom stilova, boja i visina hrpa koje možete izabrati, mnogo je svestraniji od prave trave i nije ograničen na sportske terene. Umjetna trava izgleda sjajno u vrtu , na krovnim terasama i balkonima, u barovima i restoranima , u uredima i teretanama , za priredbe i izložbe, na igralištima, oko bazena i uzgajivačnima pasa.

koristi se samo za sportske terene

 

7. Ima lošu drenažu

Mit je da umjetna trava ima lošu drenažu. Kada se pravilno instalira, umjetna trava ima fantastična svojstva odvodnje, a u mnogim će se slučajevima čak i brže sušiti od prirodne trave. Za razliku od prave trave, umjetna trava nevjerojatno se brzo odvodi. Vrijeme drenaže do 60 litara u minuti znači da ne treba dugo da se isušuje, tako da se začas možete vratiti u vrt. Brzo vrijeme drenaže svodi se na našu visokokvalitetnu metodu ugradnje.

ima lošu drenažu

 

8. Umjetna trava nije prilagođena djeci

Umjetna trava prilagođena je djeci. Bez nereda je, mekan i ublažen, što ga čini savršenim za igranje. Osim toga, umjetna trava nije toksična i ne zahtijeva nikakve kemikalije ili pesticide pa je sigurnija i od prirodne trave. To ga čini izvrsnim za djecu, a mnoge su škole sada instalirale kako bi stvorile sigurno, čisto i zabavno okruženje u kojem se mogu igrati i učiti.  

djeca umjetna trava

 

Kontaktirajte Konveks danas

Ako imate još pitanja o umjetnoj travi, javite se danas i rado ćemo razbiti sve mitove koje ste čuli kako biste bili sigurni da je Konveks najbolji izbor za vaš sljedeći projekt.

Naša umjetna trava ne sadrži olovo ni kadmij, otporna je na vatru te je pogodna za kućne ljubimce. Zatražite uzorak i uvjerite se da je zaista kao prava! Iza tvrtke Konveks stoji osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru što garantira, uz odabir najkvalitetnijeg dostupnog proizvoda, i uslugu postave sukladno svim pravilima struke.