Konveks blog

Uređenje balkona, nekoliko savjeta i ideja


Uređenje balkona KonveksUkoliko stanujete u gradu ili stambenoj zgradi, vjerojatno vam je balkon jedina veza s prirodom. Na balkonu možete uživati u ljepoti proljeća ili ljeta koju je moguće osjetiti jedino vani, na zraku. Zato svatko tko voli prirodu cijeni svaki kvadrat koji posjeduje na otvorenome. Zapravo je i najmanji balkon moguće pretvoriti u lijep vrt, pun zelenila i cvijeća. Sve ovisi kako doživljavate prirodu oko sebe te koje elemente prirode želite približiti svome načinu života. Ključ dekoracije je imati viziju kako bi trebao izgledati vaš uređeni balkon. Uređeni balkon bi trebao postati vaša oaza za opuštanje nakon dnevnih obaveza.

Zaboravite na trenutak da se nalazite u zatvorenom prostoru i maštajte što biste voljeli da vas okružuje u ovom trenutku. Je li to zelena šuma, cvjetna livada ili možda zelena trava? Možda vas srce vuče na more i prema mirisu borove šume ili u planine na prekrasne vidikovce. Sve što vas veseli možete si približiti u svoj životni prostor i može vam poslužiti kao inspiracija.

Idealnu sliku prirode koju želite dobiti na svom balkonu postići ćete bojama, namještajem, biljem, dekoracijama, oblogama za pod, umjetnom travom i raznim dodacima koji će vas asocirati na vaše omiljeno mjesto u prirodi.

Uređenje balkona

Za uređenje balkona započnite sa postavljanjem umjetne trave će podariti balkonu živost. To je najbolji način da vaš balkon dobije duh vrta. Ujedno je umjetna trava i najpovoljnije rješenje ukoliko su vaše pločice ili kamen spremne za mijenjanje. Umjetnu travu je moguće umetnuti na postojeću podlogu bez dodatnih troškova uklanjanja stare podloge.

Kada ste uredili pod i dobili zelenilo koje je svakome prva asocijacija na prirodu, vrijeme je za urediti i zidove. Kao najpovoljnije rješenje za zidove preporučujemo trstiku koja je fenomenalna u kombinaciji s umjetnom travom. Također predlažemo da izradite vertikalne vrtove. Budite maštoviti i koristite povoljne materijale kao što su ljestve, kuke, čavli i sve ostalo što vam padne na pamet kao pomoć za vješanje teglica i biljaka po zidovima. U trgovinama za prodaju stvari za urediti okoliš možete naći nevjerojatne ideje koje možete iskoristiti za svoj balkon.

Namještaj koji možete staviti na svoj balkon najviše će ovisiti o veličini prostora s kojim raspolažete. Ukoliko imate puno prostora, tada vam se pruža mogućnost da izradite cijeli dnevni boravak na otvorenome. Koristite fotelje, stolice, stol, ležaljke i razni drugi namještaj namijenjen za vanjski prostor. Materijali mogu biti bambus, plastika i željezo. Sve ovisi o vašem osobnom ukusu i kako ste uredili ostatak balkona.

I mali balkon možete popuniti odgovarajućim namještajem koji će zadovoljiti vaše potrebe. Jedna do dvije stolice ili ležaljke te pokoji veći jastuk sasvim su vam dovoljni, ukoliko ste ranije postavili na pod umjetnu travu. Umjetna trava sama po sebi je savršeno udobna za sjedenje i čavrljanje te ispijanje omiljenog pića. Jastuk dobro dođe kao udoban naslonjač uz recimo ogradu ili zid.

Na posljetku bi svaki balkon i terasa morali imati ono što daje pravi dojam prirode, a to je raznoliko bilje. Dobro došlo je ono cvatuće, zeleno, začinsko pa i povrće i voće.

Evo nekoliko predloga i ideja

 

Uređenje ne ide po planu?

Ako trebate pomoć, SLOBODNO NAS KONTAKTIRAJTE

Naša umjetna trava ne sadrži olovo ni kadmij, otporna je na vatru te je pogodna za kućne ljubimce. Zatražite uzorak i uvjerite se da je zaista kao prava! Iza tvrtke Konveks stoji osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru što garantira, uz odabir najkvalitetnijeg dostupnog proizvoda, i uslugu postave sukladno svim pravilima struke.