Uređenje bazena

Postignite stil i funkcionalnost s umjetnom travom oko vašeg bazena umjesto dekorativnog kamena ili betona. Dvije su mogućnosti kako upotrijebiti umjetnu travu oko vašeg bazena. Prva opcija je u potpunosti odustati od kamenih i betonskih materijala te ih zamijeniti umjetnom travom. Bazen okružen samo zelenilom rezultirati će opuštajućim i prirodnim izgledom. Možete se i odlučiti za umetanje kamenog puteljka ili staze koja će se prostirati od ulaska u bazen do najčešće korištenog puta prema na primjer kući ili prostoru za roštilj, odmor ili slično.

Druga varijanta je kombiniranje umjetne trave s tvrdim materijalima: postavljanje kamena ili betona u samo jednom dijelu oko bazena, dok se ostatak prekriva mekanom, zelenom umjetnom travom.

Kod ove metode, u kojoj kombiniramo različite materijale, važno je kako kombinirati položaj tvrde podloge i umjetne trave. Popularno je tvrdi materijal instalirati na mjestima po kojima se najviše hoda, a to je u pravilu na potezu od ulaza u bazen do stražnjeg ulaza u kuću.

Evo nekoliko detalja o umjetnoj travi koje bi mogle pomoći prilikom razmatranja njene instalacije oko bazena.

Prednosti umjetne trave:
1. niža cijena instalacije umjetne trave u odnosu na tradicionalne čvrste podloge kao što su pločice ili dekorativni kamen;
2. sigurnija je podloga oko bazena jer je mekana te smanjuje oposnost od ozljeda ukoliko netko padne;
3. zahtjeva minimalno održavanje - nema potrebe za zaljevanjem, košnjom i gnojenjem;
4. izuzetno je otporna – ovisno o klimatskim uvjetima može izdržati između deset i dvadeset godina
5. proizvedena je na način da je sama trava porozna te se voda ne zadržava na površini već prolazi kroz šavove i drenažne rupice;
6. iako se jače zagrijava od prave trave, na suncu postiže nižu temperaturu od kamena, betona ili asfalta;

Važno je napomenuti da europski proizvođači umjetne trave znatna sredstva ulažu u istraživanje i razvoj. Rezultat su visokokvalitetni travnjaci koji izgledom i opipom stvaraju dojam pravih travnjka. Također garantiraju da će trava instalirana i na najsunčanijim područjima 8 godina izgledati nepromijenjena. Što znaći da će boja i gustoća umjetne trave biti jednaka kao prvog dana postavljanja.

Sjetite se da koristeći umjetnu travu oko bazena dajete prostoru boju i poseban ambijent u kojem možete uživati tijekom cijele godine.

Konveks logo

U POTRAZI STE ZA

UMJETNOM TRAVOM, STROJEVIMA I ALATIMA ZA ODRŽAVANJE
POSTAVLJANJEM I ODRŽAVANJEM UMJETNE TRAVE