More i šuma na ljeto

Ljeto 2021

Ljeto 2020. bilo je puno obećanja, ali pokazalo se da nije bilo ništa drugo do potpunog otpisa zahvaljujući pandemiji koronavirusa. Trenutno, uvođenje cjepiva uvelike je u tijeku i Britanija je na putu da do lipnja ostavi iza sebe sva ograničenja socijalnog udaljavanja. Kao rezultat, tjedni koji dolaze puni su obećanja i optimizma.

Pod uvjetom da sve bude u redu, za sobom ćemo ostaviti uspomene na 2 metra i maski, te se nestrpljivo radujemo toplom zagrljaju voljenih i nastavku tamo gdje smo stali prije ožujka 2020. godine. Pa, kako se kraj lipnja sve više približava, što bismo trebali učiniti da se pripremimo za ljeto 2021?

Napravi planove

Ne sumnjamo da su na vrhovima svih popisa planovi- i to puno njih! Dobra je ideja planirati širok spektar aktivnosti. Po ljeti će velika većina - ako ne i svi - poslovnih sektora biti otvorena, pa bez obzira želite li putovati za vikend ili gledati neke vrhunske sportove, velika je šansa da ćete moći raditi što želite. Uz sve slobodne dane i ekstravagantne planove, vjerojatno ćete željeti napraviti nekoliko vrtnih druženja s prijateljima i obitelji, ali je li vaš vanjski prostor spreman za to?

Pripremite svoj vrt

Iako je unutarnje okupljanje dopušteno od ljeta, većina ljudi željet će iskoristiti boravak na otvorenom po toplom vremenu. Pripazite da ne pocrvenite zbog izgleda vašeg vrta. Pripremite se za goste i dovedite sve u red prije ljetnih posjeta. Mogli biste početi gledajući svoju ogradu.

Dolaze toplija vremena, pa zašto ne biste uljepšali svoju ogradu u tom tonu? Dajte joj svježi sloj boje da biste ju odmah oživjeli. Ako imate grmlje/živicu u vrtu, odvojite malo vremena da ju podrežete i uredite. Zatim usmjerite pozornost na biljke. Nakon više od godinu dana u kući, prizori, mirisi i zvukovi vrtne divljine savršen su način da se naviknemo na sva prirodna čudesa na otvorenom koja su nam svima nedostajala. Razmislite o sadnji nekih biljaka poput lavande i ruže. Ne samo da će vaš vanjski prostor prekrasno mirisati, već će biti pun živih boja i prijateljskih vrtnih insekata i životinja. Za sve koji žele pozvati goste ovog ljeta, morate razmisliti o vrtnom namještaju.

Treba li ga obnoviti ili ga treba u potpunosti zamijeniti? Ako možete spasiti ono što već imate, učinite to. Tretman drveta ili duboko čišćenje mogu ostaviti dojam novog namještaja i bit će spreman za ljeto i zabave s gostima. Posljednji korak u pripremi vašeg vrta je vaš travnjak. Je li mrtav u krajevima, pun korova ili jednostavno neuredan i pomalo surov? Ako je to slučaj, razmislite o postavljanju umjetne trave.

Zašto odabrati umjetnu travu za ljeto?

Mnogo je prednosti umjetne trave; naime pruža travnjak slatkog izgleda bez korova, mrtvih mrlja i obraslih oštrica. Lažna trava izgleda dobro tijekom cijele godine i privlačna je bez obzira na sezonu, ali to je definitivno nešto za uzeti u obzir dok gledamo ljeto 2021. godine. Prije svega, kada ste toliko vremena uložili u pripremu ostatka svog vrta, ne dopustite da vas trava iznevjeri. U većini vrtova trava je glavna atrakcija, posebno ljeti. Problem je u tome što je izuzetno teško održavati ju netaknutom, posebno kada se radi o namještaju i opremi za igranje poput hidromasažne kade i bazena. Budući da će prijatelji i obitelj ovog ljeta redovito dolazit u vaš vrt, sigurno ćete razmišljati o namještaju i hidromasažnoj kadi/bazenu za zabavu. Ovi predmeti mogu uništiti prirodnu travu i prouzročiti štetu. Iako će vaš vrt izgledati dobro ljeti, na jesen će vam ostati žalosno stanje travnjaka kada se opet počnete povlačiti u zatvoreno.

Vjerojatno najvažniji razlog zbog kojeg biste trebali razmotriti umjetnu travu po ljeti jest taj što ona zahtijeva gotovo nikakvu brigu. S toliko ljetnih planova kojima se možete veseliti, niti ćete htjeti, niti ćete imati vremena za održavanje prirodnog travnjaka. Već ste toliko propustili tijekom posljednjih godinu i pol dana, pa pripazite da ne propustite još nešto samo da biste svaki tjedan pokosili travu.

Konveks logo

U POTRAZI STE ZA

UMJETNOM TRAVOM, STROJEVIMA I ALATIMA ZA ODRŽAVANJE
POSTAVLJANJEM I ODRŽAVANJEM UMJETNE TRAVE