Konveks blog

Važni savjeti prije kupnje umjetne trave

Važni savjeti prije kupnje umjetne trave

6 korisnih savjeta za najbolju umjetnu travu
Umjetna trava omogućit će vam nevjerojatno uživanje u zelenoj okućnici dugi niz godina. Kako biste postigli najbolji rezultat i dobili terasu, balkon ili vrt baš onakav kakav sanjate, obratite pažnju na neke bitne faktore koje vam ovdje donosimo.
Kako bismo vam pomogli, napravili smo popis od šest po nama najvažnijih stvari koje morate znati prije kupnje umjetne trave.

Umjetna trava stan Zagreb 5 terasa

Na što moram obratiti pažnju prije nego kupujem umjetnu travu?
Nama u Konveksu iznimno je važno posvetiti se svakom klijentu osobno i svakom potencijalnom kupcu umjetne trave dati savjete kako odabrati najbolji model za svoje potrebe. Upravo je to razlog zašto smo sastavili ovaj popis koji može pomoći svakom budućem vlasniku umjetnog travnjaka.

1. Obratite pažnju na površinu na koju želite instalirati umjetnu travu
Nije isto želite li umjetnu travu postaviti na balkon ili terasu s čvrstom podlogom ili želite postaviti na dvorište na kojem je trenutno prava trava. Zato je prvo i najvažnije definirati kakva je površina na koju želite instalirati travnjak.
Postavljanje trave na balkon ili terasu je zapravo vrlo jednostavno i to je nešto što si bez puno muke možete napraviti i sami, uz naše savjete. U tom slučaju jedino što morate napraviti je odabrati model koji vam se najviše sviđa i možete ga instalirati direktno na površinu.
terasa umjetna trava
2. Usporedite različite modele trave – razlike su već na oko jasne
Detalji koje možete vidjeti na uzorku trave čine razliku među umjetnim travama: od boje, teksture, gustoće, oblika vlati… Mnogi su detalji koji utječu na sam izgled trave nakon što ju postavite na željeno mjesto. Ti detalji utječu na izgled ali i na izdržljivost. Nije isto ukoliko je trava izrađena od ravnih vlati ili vlati C oblika ili W oblika.
Znamo da je iznimno važno dotaknuti travu prije odabira, staviti ju na željeno mjesto i testirati ju, stoga vam šaljemo besplatne uzorke naših najboljih modela. Sve što trebate učiniti je kliknuti i upisati adresu za slanje uzorka i uzorak stiže za 24 do 48 sati.

Kada vam uzorak stigne, predlažemo vam da ga stavite na otvoreno mjesto, tamo gdje ga planirate postaviti, gazite ga malo, stavite na njega nešto teško i pratite kako će se obnavljati. Isto tako uz uzorak ćete lakše izabrati najbolju nijansu.
Ni jedna nijansa vam ne odgovara – nema problema. Javite svoje preferencije i šaljemo nove uzorke. Veliki izbor nijansi dostupan je kod nas.

3. Pitajte nas za savjet kako biste se odlučili na model baš za vašu površinu
Niste sigurni koja je trava za vas ili niste sigurni na koje karakteristike morate obratiti pažnju, možete nas slobodno kontaktirati i pružit ćemo vam sve potrebne informacije.
Želimo vam pomoći da izaberete pravi model baš za vaše potrebe. Uzimamo u obzir sve važne faktore.
Imate djecu koja će uživati na travi, ljubimce koji slobodno trče po dvorištu, želite imati krasno zelenilo oko bazena, za sve vaše želje mi imamo rješenje. Zatražite ponudu, mi smo vam uvijek na raspolaganju.

4. Na koje karakteristike da posebno obratim pažnju?
Svakako je važno da je umjetna trava sigurna i da je proizvedena od najboljih sirovina. Europski standardi proizvodnje su izuzetno visoki, stoga neka vaša umjetna trava bude od europskih sirovina. Bez kompromisa.
Naše iskustvo pokazuje da pri odabiru morate obratiti pažnju na:

  • visinu vlati za vaše potrebe
  • model i oblik vlati
  • sastav od kojeg je proizvedena
  • kakvu otpornost ima na intenzivno korištenje

5. Provjerite cijenu prije kupnje
Cijena je uvijek važan faktor radi ograničenog budžeta ali i radi pokazatelja o kakvom se proizvodu radi. Jasno je da je kvalitetnija sirovina ujedno i skuplja. Tako je i s umjetnom travom. Trava koja traje dug niz godina i koja je izrađena po najvišim standardima ujedno ima i višu cijenu. Često veća razlika u cijeni bude upravo radi mjesta gdje je proizvod nastao.
Naša umjetna trava iz ponude velikog je cjenovnog raspona, upravo kako bi svatko mogao pronaći onu pravu, no nismo radili kompromis s kvalitetom i sigurnosti!

6. Informirajte se o održavanju
Svima je jasno da je broj jedan razlog zašto odabrati umjetnu travu upravo taj što nema zahtjevnog održavanja. Postavite zeleni travnjak i uživate u njemu od prvog dana. Nema sijanja trave i čekanja da naraste, zalijevanja i svakodnevne brige.
Umjetna trava je baš za prave hedoniste!
Umjetni travnjak će biti lijep i bez posebnog truda, možete ga čistiti i održavati kao i svaki tepih ili uz pomoć specijaliziranih strojeva upravo za umjetnu travu.
Imate li dodatna pitanja i nedoumice, slobodno nam se obratite.

 

Naša umjetna trava ne sadrži olovo ni kadmij, otporna je na vatru te je pogodna za kućne ljubimce. Zatražite uzorak i uvjerite se da je zaista kao prava! Iza tvrtke Konveks stoji osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru što garantira, uz odabir najkvalitetnijeg dostupnog proizvoda, i uslugu postave sukladno svim pravilima struke.